Skupinová diskuze

s herničkou 10:00–12:00

Nestihli jste některý ze seminářů nebo nemáte čas večer bez dětí? Přijďte na jednu z pátečních skupinových diskuzí s herničkou.

Termíny: 6. 10. 2023, 3. 11. 2023, 1. 12. 2023

  • Problémová komunikace mezi sourozenci, mezi rodiči a dětmi (žárlivost, agresivita, negativistické projevy...)
  • Pomoc při řešení konkrétních výchovných problémů především u dětí v předškolním věku
  • Komunikace mezi rodiči ve vztahu k výchově dětí
  • Fungování v širší rodině – mezigenerační rozdíly, vymezení rolí
  • Problematika manipulativního chování, jak ho rozpoznat a jak se mu bránit
  • Řešení komunikačních problémů při rozvoji řeči, nedostatečné slovní zásobě a problémům s výslovností
  • Efektivní nakládání s časem
  • Složité sociální situace – vážná nemoc v rodině, nezaměstnanost a z ní vyplývající problémy, adaptace na nové prostředí...

Vstupné na diskuzi s herničkou 50 Kč. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si místo na diskuzi s herničkou rezervovat.

REZERVACE

Při zrušení aktivit zaplacenou částku nevracíme, můžete si ji však převést na jinou aktivitu v Letnici. Pokud na aktivitu nemůžete dorazit a zaplacenou částku chcete převést, kontaktujte nás e-mailem (telefonicky). Částku můžeme převést na vybranou stejnou aktivitu nebo ji v daném roce můžete použít na jakoukoliv jinou.

Vstupné na večerní diskuzi po semináři je součástí ceny semináře.

Mgr. Alena Klucová

Svoji profesní dráhu zahájila jako učitelka v mateřské škole a chtěla se stát dětskou psycholožkou, osud ji ovšem zanedlouho zavál mezi velmi těžce nemocné děti, kde si uvědomila opravdové životní hodnoty. Toto prostředí ji inspirovalo k vystudování sociální práce, měla možnost pracovat s dětmi a rodinami ze sociálně vyloučených lokalit a začala se více věnovat vzdělávání dospělých. Prošla psychoterapeutickým výcvikem na zvládání agresivního chování. Již dlouho spolupracuje se vzdělávací agenturou ACZ s.r.o., kde realizuje kurzy asertivity, komunikace v sociálních službách, komunikace s dětmi, řešení konfliktů. V roce 2020 se podílela jsem se na tvorbě rekvalifikačního kurzu Chůva a učí v něm metody a formy pedagogické práce. Lektoruje rekvalifikační kurzy Lektor, Základy podnikání, Personalista a další. Věnuje se také individuálnímu poradenství v oblasti mezilidských vztahů, řešení konfliktů a kariérního poradenství.

 

Aktivity projektu Podporujeme rodiny jsou
podpořeny z dotačního programu Rodina.