Sourozenecké vztahy

pondělí 14. 11. 2022, 17:30–19:30

Jak řešit problémovou komunikace mezi sourozenci, mezi rodiči a dětmi (žárlivost, agresivita, negativistické projevy...).

Dozvíte se, jak se vypořádat s odlišným výchovným působením rodičů. Na praktických příkladech rozebereme možnosti, jak to celé ustát a nerozbít si vztahy v rodině. Jak ho rozpoznat a bránit se manipulativnímu chování.

Provedu vás tipy, které při hledání rovnováhy mezi sourozeneckými vztahy pomáhají, praktickými cvičeními. To vše v neformální atmosféře a v příjemném, vámi známém prostředí.

Seminář je pro všechny rodiče, prarodiče či nastávající rodiče, kteří chtějí prohloubit své znalosti v péči o děti a komunikaci.

Mám zájem o rezervaci

Vstupné 100 Kč.
Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si místo rezervovat.

Mgr. Alena Klucová

Svoji profesní dráhu zahájila jako učitelka v mateřské škole a chtěla se stát dětskou psycholožkou, osud ji ovšem zanedlouho zavál mezi velmi těžce nemocné děti, kde si uvědomila opravdové životní hodnoty. Toto prostředí ji inspirovalo k vystudování sociální práce, měla možnost pracovat s dětmi a rodinami ze sociálně vyloučených lokalit a začala se více věnovat vzdělávání dospělých. Prošla psychoterapeutickým výcvikem na zvládání agresivního chování. Již dlouho spolupracuje se vzdělávací agenturou ACZ s.r.o., kde realizuje kurzy asertivity, komunikace v sociálních službách, komunikace s dětmi, řešení konfliktů. V roce 2020 se podílela jsem se na tvorbě rekvalifikačního kurzu Chůva a učí v něm metody a formy pedagogické práce. Lektoruje rekvalifikační kurzy Lektor, Základy podnikání, Personalista a další. Věnuje se také individuálnímu poradenství v oblasti mezilidských vztahů, řešení konfliktů a kariérního poradenství.

 

Aktivity projektu Podporujeme rodiny jsou
podpořeny z dotačního programu Rodina.