Motivujte, odměňujte a udržujte kázeň

čtvrtek 19. 10. 2023, 18:00–20:00

Jak správně motivovat dítě a posilovat jeho vztah ke vzdělání a dalším aktivitám. Kdy je důležité odměňovat, jaká je adekvátní míra odměny a kdy je naopak trest důraznějším prostředkem. Proč je důležité učit dítě kázni, jaké kázeňské prostředky využívat jako rodič a jak si poradit, když vámi nastavené praktiky selžou. Proč na vaše děti nefunguje vždy to, co fungovalo na vás.

REZERVACE

Vstupné 100 Kč.
Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si místo rezervovat.

Při zrušení aktivit zaplacenou částku nevracíme, můžete si ji však převést na jinou aktivitu v Letnici. Pokud na aktivitu nemůžete dorazit a zaplacenou částku chcete převést, kontaktujte nás e-mailem (telefonicky). Částku můžeme převést na vybranou stejnou aktivitu nebo ji v daném roce můžete použít na jakoukoliv jinou.

Mgr. Jana Repčáková

Jana se začala věnovat práci s dětmi už ve 14 letech, kdy se stala instruktorkou a posléze vedoucí v turistickém oddíle. To ji motivovalo ke studiu pedagogického lycea v Mostě a poté pokračovala ve studiu etnologie a lingvistiky na FF UK. Během studia učitelství I. stupně na PedF UK získala další dovednosti a kompetence pro vedení výuky. Posledních 10 let strávila jako učitelka na ZŠ v Praze. Během této doby začala zastávat názor, že pokud učení baví ji, baví i děti. Ve své výuce uplatňuje prvky dramatické výchovy, využívá projektovou výuku a poslední 3 roky se intenzivněji věnuje lesní pedagogice, kterou pravidelně zahrnuje do svých hodin. Se svou třídou je zapojena do programu Les ve škole. Velký důraz klade na individualizaci výuky a rozvoj tzv. soft skills. V minulosti absolvovala stáž na Maltě, kde se zaměřila na pozorování práce učitelů při výuce s žáky s odlišným mateřským jazykem. Také se účastnila dobrovolnického programu, během něhož učila a pomáhala renovovat školu v horské vesnici v Nepálu. Ve svém volném čase se ráda věnuje sebevzdělávání, tanci a hudbě a především svému psovi.

 

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

 

 

 

Aktivity projektu Podporujeme rodiny jsou podpořeny z dotačního programu Rodina.